De risico’s van investeren in crypto -financiering

Ondanks de hype rond cryptocurrencies staat de crypto -financiële markt nog in de kinderschoenen. Als gevolg hiervan zijn er veel risico’s bij het investeren in deze ruimte.

Om het risico te verminderen, is het belangrijk om uw portefeuille te diversifiëren. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat investeren in investeringen met een hoog risico. Focus in plaats daarvan op het verzekeren van uw pensioensparen en schulden worden eerst afbetaald. Ten slotte moet u overwegen te investeren in minder volatiele fondsen voordat u naar de cryptomarkt gaat.

De opkomende markt voor digitale valuta creëert een alternatief universum van financiën. Dit kan een grote invloed hebben op de wereldeconomie. Het transformeert de manier waarop we lenen en investeren.

Een van de grootste voordelen van cryptocurrencies is dat ze niet afhankelijk zijn van overheidsentiteiten om te functioneren. Sommige landen, waaronder China en Iran, hebben echter het gebruik van cryptocurrencies verboden bekijk deze crypto wallets. Anderen, zoals Nigeria en Algerije, hebben beperkingen opgelegd aan de bankoverwegingen met cryptocurrencies.

Uit een recent onderzoek van het Pew Research Center bleek dat 16% van de Amerikanen ooit crypto heeft gebruikt of verhandeld. De markt groeit snel. De rendementen zijn hoog, maar zijn niet gecorreleerd met de S&P 500 Index tussen 2017 en 2021.

De markt voor cryptocurrencies groeide in november tot meer dan drie biljoen dollar. Het IMF (2020) publiceerde een artikel dat wijst op de gevaren van het volatiele karakter van de cryptomarkt. Het is ook een doelwit voor fraude.

Uit het IMF bleek dat een cyberaanval een gedecentraliseerd financiële platform kan veroorzaken om in te storten. De resulterende instabiliteit kan overdrachten stoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *